İmalat Süreçlerimiz

MOZAİK CAMLAR ÜRETİM SÜRECİ
Büyük plakalar halindeki doğal renkli camlar özel elmaslar ile değişik ölçülerde kesilir,kesilen renkli camlar maharetli ellerde doğaçlama olarak veya bir şablona bakılarak fanus cam üzerine tek tek yapıştırılarak şekillendirilir,yapıştırma işlemi bittikten ve kuruduktan sonra renkli kırık camların arası derz dolgu malzemesiyle sıvanarak doldurulur. Torna tezgahlarında üretilmiş olan metal aparatlar takılarak montaj yapılır ve hazır hale gelir.

MOZAİK İŞLEME ÖRNEKLERİ
Romalılar mozaikleri özellikle evlerinin yer döşemesinde yaygın olarak kullandılar. Bugün bu yer döşemelerinin; İtalya’da Pompei, Herculaneum ve Ostia’da, Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesinde ve Türkiye’de Hatay Arkeoloji Müzesinde değerli örnekleri vardır. Roma mozaik sanatının en üstün örnekleri ise İtalya Ravenna’daki S. Apollinare Nuova Kilisesi ve San Vitale Bazilikasında, İstanbul’da Ayasofya, Fethiye ve Kariye camilerindedir. İslam aleminde pekçok caminin duvarlarında çeşitli çini işlemeleri vardır.

MOZAİK CAMLARIN ÜRETİM SÜRECİ
Mozaik işlemi yapılacak şeffaf camların üzerine bir parça şeffaf silikon sürüldükten sonra kesilen cam parçaları itinalı bir şekilde değişik desenlerde el ile tek tek yapıştırılır, şeffaf camın tamamı renkli cam parçaları ve renkli boncuklarla doldurulduktan sonra 1 gün kurumaya bırakılır. Alçı malzemesine benzer dolgu maddesi ile renkli cam ve boncukların arasındaki boşluklar derzlenerek doldurulur ve tekrar kurumaya bırakılır. Camların arasındaki derz alçısı tamamen kuruduktan sonra su ile dışındali derzler temizlenir ve mozaik camımız hazır hale gelir.

TELKARİ AŞAMALARI
Telkariden yapılan işler sayılamayacak kadar çeşitlidirler. Mesela sigara ağızlıklarından tütün kutusundan fincan zarflarından tutun da çeşitli tepsiler kemerler tepelikler aynalar hep telkari tekniği ile yapılmışlardır. İskeletin yapımından sonra motif yerleştirme işi aynı şekilde kaynak yöntemiyle devam eder. Ancak motif yapımı uzun zaman alır. Çift, Düz Pense, Karga Burun, Maşa, Makas, Antep makası, Silindir, Pres, Heşkek takımı ve zımbaları, Matkap, Şalimo kaynak takımı, Mikron, Testere kolu kullanıldı...

KABLO – AMPUL – FİŞ
Ürünlerimizde kullanılan tüm kablolar tüm ülkelerden kabul edilebilirlik sertifikasına sahiptir. Bu nedenle ürünlerimizde CE, UL, VDE ve TSE belgeli elektrikli parçalar kullanmaktayız...

SERTİFİKALAR

İmalat
Süreçlerimiz

Dekoratif lamba, mozaik lamba, mozaik cam imalatı ile ilgili süreçlerimiz...